Keresés

2012. május 26., szombat

BACKSTAGE - Színfalak mögött


Chapter 2.

Forog velem a világ.
Az érzés, amit Izabella még eszméletlen állapotban is érzett, körülbelül ez lehetett egy kis hányingerrel fűszerezve. Taemint lassan az őrület határa fenyegette, idegességében nem tudta hova tenni ezt a szerencsétlen helyzetet.
- Mi van már?! Mért nem ébred fel?! – törtek ki belőle a gondolatok, miközben fel-alá mászkált a hotelszobájukban.
- Amekkora ütést kapott, nem csodálom, hogy ilyen sokáig eszméletlen – szólt Jaewon, aki Izabella mellett ült a kanapé szélén, figyelve annak minden lélegzetvételét. – Egyszer jövök Budapestre, és te akkor is pluszmunkát csinálsz nekem.
- Akkor mért nem a kórházba vittük? – vonta kérdőre a sunbae-t Taemin némiképp dühösen.
- Szeretnéd látni magad a holnapi újságban azzal a szalagcímmel, hogy „Lee Taemin, aki fejtörést okoz a magyar lányoknak”? A szó szoros értelmében…
Jaewon előrelátó volt mindenben.
- Jogos – szólalt meg a konyhapultot támasztó Jinki.
- Készülj fel, hogy térden állva esedezz a bocsánatáért, ha felébred – adta fel a leckét a sunbae, majd elhagyta a lakosztályt, hogy tolmács után nézzen.

Kínos csend telepedett a társaságra. Hosszú percekig csak egymás lélegzését hallgatták, míg Taeminnek végleg elfogyott a türelme. Felpattant a helyéről, a kanapéhoz lépett és Izabellát a vállainál fogva rázni kezdte.
- Ébredj már fel! – kiabálta.
- Taemin!
- Elment az eszed?! Hagyd abba! – kiáltották a többiek. Jinki és Minho egyszerre fogták le az önmagából kifordult maknae-t.
- Meg vagy húzatva?! Még nagyobb bajt akarsz okozni? – korholta le a vezető.
- S-sajnálom – sütötte le Taemin a szemeit. – Nem akartam… de ez már kiborító! – szipogott. – Mért nem tér magához? Meghalt, vagy mi??
Alig, hogy elhagyták a száját a - még egy hullát is sértő – szavak, halk mocorgást hallottak a kanapé felől.
- Ébredezik! – kiáltott Kibum.
Mindannyian Izabella köré gyűltek, és feszülten figyelték, ahogy lassan kinyitja szemeit.
A lány még mindig úgy érezte, hogy forog vele a világ, ezért beletelt egy kis időbe, míg a homályos pacák körvonalakká rajzolódtak. Lassan ült fel, kezével az ütés okozta huplit dörzsölgette.
- Hssz... Ez fáj – szólalt meg.
- Eh? Mit mond? – néztek értetlenül a tagok, mire leesett a tantusz, hogy magyarul beszélt.
- Basszus, nincs valakinél egy szótár? – kapkodott Jonghyun.
- Hé, minden oké? – legyintette meg kezét Taemin Izabella arca előtt.
A lány szemei elkerekedtek. Nem akarta elhinni azt, amit látott. Tényleg a SHINee ül mellette, vagy csak az ütés miatt hallucinál?
- S…SHINee?
- Nae! Nae! – bólogattak megkönnyebbülten a tagok. – Úgy tűnik egy rajongóval van dolgunk – mosolyodott el Jinki.
- Annyeong! – integetett Taemin. – Gwaenchana? – kérdezte és reménykedett abban, hogy Izabella megérti, mit akar mondani.
- Do you speak English? – próbálkozott Kibum.
- Hol van már Jaewon a tolmácssal? – kiáltott Jonghyun még mindig szótár után kutatva.
- Izé… annyeong. Izabella imnida – mutatkozott be, még sokkolt állapotban. – B-beszélek koreaiul…
Ezt a kijelentést nagyjából öt perces döbbent hatásszünet követte.
- Hát… hát ez igazán nagyszerű! – csapta össze a tenyerét a vezető. – Örülök a találkozásnak, Onew vagyok a SHINee-ból – nyújtott kezet.
- I-igen, tudom – szívélyes kézszorítások közepette mutatkozott be a többi tagnak, és még most sem tudta elhinni, hogy ez vele történik. Taeminen volt a sor, hogy bemutatkozzon, és ezer hálát rebegjen az istennek, amiért nem történt nagyobb baj.

***

Kellemes kamillatea illat töltötte meg a levegőt. A többiek lassanként felszívódtak, Jinki és Kibum a sunbae után indultak, Jonghyun és Minho a szobájukban, Taemin pedig a konyhában tevékenykedett.
Öt perc sem telt bele és már hozta is tálcán a folyékony orvosságot.
- Még egyszer nagyon sajnálom a történteket – nyújtotta a csészét.
- U-ugyan… én sajnálom, hogy gondot okoztam. Biztosan nagyon elfoglaltak vagytok – fogadta el a gőzölgő italt Izabella, és próbált nem zavarba jönni, attól, hogy éppen a kedvenc idolja szolgálja ki teával. – Egyébként… hatalmas rajongód vagyok!
Nagy bátorságra volt szüksége, hogy ezt ki merje mondani. De úgy érezte, Taeminnek mindenképpen tudnia kell, hiszen nem minden nap találkozik az ember a kedvenc sztárjával.
- Ott leszek a szombati koncerten. Már a jegyem is megvan – folytatta.
- Aigoo – pattant fel a kanapéról a maknae és a táskájához szaladt, majd kihúzott belőle egy VIP jegyet. – Kérlek, fogadd el ezt. Ez a legkevesebb, amiért majdnem agyrázkódást okoztam – vakarta a tarkóját és átnyújtotta a jegyet.
- Oh! Köszönöm, de igazán nem szükséges, szerencsére nem történt semmi baj és…
- Ragaszkodom hozzá! – vágott közbe. – Nem tudom, mivel kárpótolhatnálak… Talán, bevihetnélek a koncert előtt a backstage-be, vagy… esetleg meghívhatlak egy fagyira? – próbálkozott.
- Hát… igazán jól hangzik mindkettő, de…
- Akkor ezt megbeszéltük! – vágott ismét a lány szavába. – Írd fel ide a számodat, és majd hívlak.
Egy papírcetlit tolt az orra alá és széles mosolyra húzta a száját. Izabella nem is kívánt mást, csak, hogy könyökölhessen tovább a konyhapulton a gőzölgő kamillatea mellett ábrándozva és belefeledkezhessen annak az embernek a mosolyába, aki mostantól kezdve lesi minden kívánságát.


Folytatása következik...

Nincsenek megjegyzések: